Jaarrekening opstellen

Een jaarrekening is een samenvatting van de financiële administratie voor organisaties en ondernemingen over een boekjaar. Als de jaarrekening opgesteld wordt door een accountant of boekhouder dan verhoogt dat de betrouwbaarheid van de gerapporteerde cijfers voor belanghebbenden zoals de belastingdienst, financiers zoals een banken en andere zakenrelaties zoals klanten en leveranciers.

Een jaarrekening is aan te raden.

Meestal is voor organisaties en onderneming aan te raden elk jaar een jaarrekening te stellen door een boekhouder of accountant, om de volgende redenen;
– Een kritische blik of de administratie voldoet aan (belasting)wetgeving.
– Klaar voor gebruik bij interesse van externe belanghebbenden.
– Informatie over de financiële prestaties van een onderneming.
– Optimalisatie van u belastingvoordeel binnen de wetgeving.
– Hulp en adviezen de administratie te verduidelijken of te verbeteren.

BV jaarrekening verplicht voor de kamer van Koophandel.

Veel organisaties en ondernemingen moeten volgens de wet elk jaar (boekjaar) een jaarrekening (deponeren) bij de Kamer van Koophandel (KVK). De meest voorkomende in de praktijk van RJVIEW zijn Besloten vennootschappen (bv’s). Bij eenmanszaken of een vennootschap onder firma is die niet verplicht, toch blijft het voor deze ondernemingsvormen een jaarrekening wel verstandig.

BV jaarrekening voor de aangifte vernootschapsbelasting

Een Besloten vennootschappen (bv) heeft elk jaar de verplichting een aangifte vennootschapsbelasting in te dienen. De bv kent meer (belasting)wetgeving waar aan voldaan moet worden. Als u wilt weten wanneer en waarom het beter kan zijn een bv of andere rechtsvorm een administratie te voeren, dan kunt u hier meer over vragen aan RJVIEW.